Riyad Mahrez poäng igen som Leicester och Spurs så småningom underhåller

Kort sagt såg det ut som om Leicester City skulle straffas för en sällsynt tråkig bildskärm, men det var att regna utan den här andan och deras förkärlek för dramatiska fightbacks.

Dele Allis huvudmål för Tottenham Hotspur nio minuter från tid visade sig vara utlösaren för en anfall av Leicester som tog en nästan omedelbar utjämning från den orepressiva Riyad Mahrez och nästan ett vinnande mål för värdarna, eftersom Hugo Lloris gjorde en sen räddning för att motverka Wes Morgan.

Leicester förblir obesegrad och otroligt för de många tipssters som hängde dem före säsongen som avgörande säkerheter, fortsätter de också att ligga topp i ligan vid detta tidiga skede av kampanjen.Spurs däremot lämnade sig igen och beklagade sin Unibet betting sidor bonus tendens att erkänna sena mål, Mahrezs strejk efter de två som Stoke slog på White Hart Lane förra veckan. Det hade varit lite tidigt att indikera att matchen skulle nå en sådan hektisk slutsats. När domaren beställde drycker bryter sig halvvägs genom varje hälft på grund av den intensiva värmen, fanns det mutterings att spelarna verkade behöva någon form av juridisk stimulans.Den första avbrottet följdes av spelets första skott på mål, Kasper Schmeichel tvingades att Unibet driva en låg körning av Mousa Dembélé i 28: e minuten.

Ranieri sa att värmen sände energin från sin normalt brusande sida, medan Spurs verkade drabbas av förlusten av Christian Eriksen, utesluten av en mindre knäskada i uppbyggnaden.

Danas frånvaro betydde tjänsten att Harry Kane var fläckig.Ångaren åkte sig ensamma för mycket av matchen och trots att Mauricio Pochettino hävdade Unibet efteråt att det inte finns något skäl för att Kane inte kan fortsätta med en sådan Energybet börda för hela säsongen, är det lätt att se varför Spurs är intresserad av att underteckna en annan anfallare Mahrez och Marc Albrighton lanserade flera raider under första halvlek men avstod relativt enkelt, även om Leicester fans protesterade för att deras lag skulle ha blivit straffat när Mahrez gick ner under en utmaning från Jan Vertonghen i 42: e minuten. Mahrez gick närmare i 69: e minuten, när hans 10-yard skott studsade ut i botten av stolpen.

Denna ansträngning kom mot Energybet spelets gång, då Spurs förbättrades under andra hälften och tog ansvaret för mittfältare.Kyle Walker presenterade Nacer Chadli med chansen att öppna poängen efter 48 minuter, men belgiska skickade sitt skott framåt från 12 meter. Érik Lamela bidrog igen lite efter att han var utarbetad för att deputera för Eriksen och ersattes av Alli i 65: e minuten. Den 19-årige gjorde ett mycket starkare intryck och crowned en positiv Energybet sportspel på internet prestation med ett mål som böjde sig till huvudet i Chadlis kors från nära håll.

Förra säsongens stora flykt från förnedring borde ha varnat besökarna i Leicester förmåga att komma tillbaka från motgång men Spurs firade så hårt att de förlorade koncentrationen.Inom 25 sekunder efter omstart Leicester var nivå, Mahrez dashing in i lådan för att skjuta över Lloris efter att ha samlat en knock-down från Jamie Vardy. “Alla chefer vill ha Energybet spelare som Vardy, han är en krigare, han ger aldrig upp,” sa Ranieri. Att titta på Roy Hodgson kan ha gjort en liknande anteckning.

Som om drivas av en elixir Leicester gick för döden, kämpar King Power Stadium med nu känt fanatiskt stöd. Med tanke på att de var på randen av sin första seger i säsongen befann sig Spurs sig fast vid en punkt. Lloris parerade en nära huvudreferens från Morgan med bröstet för att hålla poängen.

“Till vi gjorde vi förtjänade att vinna,” sa Pochettino. “Men då gjorde vi några misstag och vi beviljade chanser och de gjorde poäng och sedan på några minuter gav vi oss fler chanser.Det är lite synd, för jag tror att vi dominerade andra halvleken. Vi måste konkurrera bättre för att vi erkände två mål under de senaste minuterna mot Stoke och har nu gjort det igen så det kommer att vara mitt fokus nästa vecka. “

Rate this post