Kayaker Sterba: Kæmper for en plads i båden vågnede os

Stress og nervøsitet! To ord, der ledsager Den Tjekkiske olympiske kajakroeren Jan Sterba. Før London 2012 forblev kun et par timer i løbet start, da han erfarede, at han kunne begynde. Før rejser til Rio igen tilbragte han en hektisk forår, som truede i fravær af besætningen klar til at forsvare Brasilien på tredjepladsen.

Før London Olympics’ve står påstande om doping, så du er blevet benådet og Canoe Federation starter i sidste øjeblik fortrød. I år trænerne tænkte om at ændre sammensætningen Firerkajak og du har fundet mig selv i fare. Som du alle oplever?
De var nerver. Crew valg er enkel. Nogle parametre er ikke objektivt målbare, og de er svære at opdage. Vil alt er klart: at bygge den bedste båd. Men det faktum, at vi stadig har smukke, fordi ud af spillet forblev Špicar James, der vil race som en erstatning. Og måske de tre tjekkiske vand slalom løb i Rio vil blot være en og alligevel alle kunne vinde OL.

Firerkajak i sammensætning Havel, Trefil, Dostal, Sterba har tre betting online europamestre titler, en komplet samling af MS og bronze fra OL. Blev du overrasket over, hvor anspændt nominering var i sidste ende?
Jeg havde forventet en værre situation. I det olympiske år, kan alle visualisere. Det er normalt forbundet med deltagelse af store succes, ideelt med en medalje. Enhver, der duft en chance for at få en besætning, naturligvis, i stedet for at kæmpe. Cuba Špicar os i løbet af foråret individuelt alle besejret, så det var logisk, at det forsøgte trænere. Og hvis med ham resultaterne var bedre, kunne jeg være mig eller Lukáš Trefil vred.

Vidste du har bekymringer, at forsamlingen at nå den olympiske løb?
Efter det første løb inspektion var det klart, at når skibet sidde. Bare blive behandlet, hvor VM. Da jeg sad i båd til Cuba, så jeg kører syntes føles godt. Jeg havde indtryk af, at vi var hans individuelle præstationer bevæger sig fremad. Men det har en lidt anden fokus. Det bør være en timing, der ikke engang kan undervise. Det er et mikrosekund ramme. Og dette med Cuba i en båd rundt lidt arbejde. På den anden side, havde også lidt tid på træning. Anyway, det gamle sæt gik meget bedre, og det ville være en skam at rutte.

Kunne spænding omkring sammensætningen af ​​de fire Rio at forstyrre atmosfæren af ​​besætningen?
Vi har her en særlig kemi. Jeg vil sige, at vi er en flok på fire personer, der er sammen hver dag, og vi er super venner. Pepa Dostal også køre single, jeg er Dan Havel igen deblkajak. Måske er det tre år efter London kom hele monotont og kæmpe for en plads i båden os vågne. Måske er vi sammen igen fundet en måde.

Rate this post